Ölürsem ikimize, ölmezsem sikimize


Çok hastalanan biri değilim normalde. Ama bu mevsim geçiş dönemlerinde az da olsa bir hastalık geçiririm. Çok sarsmaz beni yani. Ama bu sefer bildiğin kriz geçiriyom amınakoyayım.

Böyle nasıl biliyo musunuz. Göğüs kafesinin bittiği yerde bir boşluk var ya. Orası sızlamaya başladı. Ama böyle sanki bıçak saplıyolar. Halk arasında ‘yel girmiş’ deniyomuş. Güzel ve evli arkadaşım Gizem söyledi onu da. Buraya kadar normal aslında. Ama koduğumun ağrısı yukarı çıktı lan. Kalbime yani. Bildiğin kalbim acıyo.

İlk geçen pazartesi keşfettim. Can dostum sevimli cimcimemle yemeğe gidiyoduk. Ya bildiğin yürüyemedim. Cimcimem tuttu beni. Bayılıyodum. O an, 'kalp krizi demek böyle bir şey' diye geçirdim aklımdan. Ulan ne kalp krizi olcak, bildiğin üşüttüm işte. Ama o an bi tribe giriyosun. 'Ölüyorum lan resmen' falan diyosun. Nah ölüyorum. Ben ölür müyüm lan.

O gün erken çıktım zaten işten. Evde ezikleri oynadığım için tek başıma biraz daha kıvranıp uyudum. Ertesi gün daha iyiceydi. Asıl yerine dönmüştü o giren yel.

Anasını satayım dün gece tekrar başladı. Abi gece uyuyamıyom ağrıdan. Kalbim yanıyo. Ramiz dayı karakterini canlandıran Tuncel Kurtiz’in neler hissedebildiğini anladım sandım böyle. O derece. Neredeyse ‘Ölmek mi zor, yoksa yalnız ölmek mi zor yeğen’ diyecektim mesajla herhangi birine. Diziyi izlediğim falan da yok ama yer etmiş işte yeğen.

Bugün iş yerinde yine aynı acıyı yaşıyorum. Nefes alamıyom doğru dürüst. Patron, git bi hava al dedi. Ama gücüm yok resmen. Evet bu bir üşütmedir arkadaş. Kalp falan değil. Yani kalp olsa şimdiye ölmem lazımdı herhalde. Ama bazı iş arkadaşlarım endişelendiriyo beni. Doktora git falan diyolar. Ulan ben doktora gitsem hastalanırım zaten. Yani ben doktora gitsem şöyle bir diyalog geçer muhtemelen:

-Neyiniz var?
-Doktooooooorrrrrrrrrrr… Doktoooooooooooooorrrr… Ben ölüyorum doktor. Vallahi ölüyorum.
-Nedir problem anlatın yarıdmcı olayım.
-Doktor, sol tarafa dönünce bir şeyim yok, sağ tarafa dönünce kalbime bıçaklar saplanıyo. Çok acıyo doktor çok. Böyle şey yani. Acaip yani. O bir şey değil doktor, ben ölüyorum…
-Tamam tamam üşütmüşüsünüz. Dinlenin geçer.

Amk. Bu diyaloğu yaşamak için mi gideyim doktora. Geçer işte yavaş yavaş.

Ama bu arada. Birkaç arkadaşıma söyledim gerçi ama. Ben ölürsem tabutuma o yeşil ve üstünde Arapça bir şeyler yazan bezden koymasınlar. Çok çirkin bence.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

iyi bak kendine o zaman

gamzesendogan dedi ki...

lan insan değilmisin diye espri vardı lisede hatırlarsan..tekrar ediyorum "lan ınsan değil misin?"

soloman dedi ki...

Montla sıç.