At pazarı?

-Şu an müsait değilim ama zaten sizle konuşacak bir şey yok
-...
-Hayır dediğim gibi yaptığınız insanlığa sığan bir şey değil.
-...
-Lütfen. Daha fazla konuşmak istemiyorum. Zaten müsait değilim.
-...
-Sizden tek istediğim lütfen bundan sonra çevremde olmayın. Ne siz ne de o ortağınız. Şu an müsait değilim.
-...
-Yaşlı diye adamı öldürmek zorunda mıydınız!!11birbir Ne orası. At pazarı mı? Yaşlanınca öldürülüyor mu insanlar! Allah belanızı versin!


Bakırköy’de bindiğim otobüste yanımda oturan hatun böyle konuştu aynen. Resmen cinayetten falan bahsetti anladınız mı. Ananı satayım nasıl tırstım. Göz ucuyla bakmaya çalıştım hatuna. Yani deli olsun lan dedim içimden. Kendi kendine konuşuyomuş olsun dedim. Kafamı çevirdiğimde gördüm. Telefon falan yok. Hatun kendi kendine konuşmuş. Nasıl bir hayal gücü lan dedim. Yani insan delirince aşkını falan sayıklar bence. Ya da ne bilim kızdığı biri vardır kendine bir şey yaptığı için. Ama bu hatun resmi konuştuğu birine hayalinde cinayet işletmiş ve sonra da ondan hesap soruyordu.

-Lütfen aramayın artık! Sizinle çalışmak istemiyorum.
-...
-Adamı öldürdünüz resmen ya. Cinayet bu! Nasıl insanlarsınız siz!
-...
-Uzak durun benden. Lütfen. Şu an müsait değilim zaten.

Amk. Şu müsait değilim lafı ne sürekli. Hayır zaten diyeceğini demişsin. Cinayet falan demişsin. Bir de deli aklınla müsait ortamı mı düşünüyosun.

Sonra durdu bu kendi kendine konuşmalar. Hatun sağımda oturuyordu. İnerken bir de tipine bakayım nasıl acaba, deli olduğu belli mi suratından dedim. Ve o kendimi bir cinayet olayının içinde buldum. Hatunun sağ kulağında bluetooth kulaklık vardı lan! Üzerinde Nokia yazıyodu hem de!! Ananı avradını lan! Gerçekti o konuşmalar. Yaşlı bi adam öldürülmüştü. Resmen öldürülmüştü lan. Sadece 1 saniye bu ‘öldürmek’ fiilinin ‘işten çıkarma’ ya da onun gibi bişe olmasını ümit ettim. Ya da işle ilgili bir terim. Saçma biliyorum ama 1 saniye bunları düşündüm. Sonra korktum ama. Ta ki otobüsten inince haşlanmış mısırın kokusunu alana kadar.

-Bi büyük boy abim. Bol acı sos, parmesan peynir, az ketçap ve mayonez.
-Kırmızı biber atayım mı?
-At amınakoyayım.

1 yorum:

soloman dedi ki...

:D Olum peki senin bunları duymuş olma ihtimalini hiç düşünmedin mi :D
Bence takip etseydin ne biçim gazetecisin yaw :)