Vermediğin Oylar İçin Çok Teşekkür Ederim Ama Ben Sana Kırgınım Kardeşim

Ülkenin en önemli şirketlerini ve devlet arazilerini yabancılara sattılar, kaynaklarımızın neredeyse tamamını sıfırladılar, param var sandın 2002’de 129.6 milyar dolar olan Türkiye’nin toplam dış borcu, 2013 sonunda 396,8 milyar dolara fırladı, haberin olmadı.


Hani kimse hastanelere para ödemeyecekti ya. Ha işte Türkiye’de kişi başı sağlık harcaması 1996’da 186 dolar iken bu fiyat geçen yıl 1200 doları aştı, dikkat etmedin.

‘Her yere beton her yerde beton. Hayvanların beslenip tuvalet ihtiyaçlarını giderecekleri yer bile kalmadı. Başka bir hayat mümkün. Doğayla teknolojiyi, mimariyi içiçe yaşatmak mümkün’ dedik, inanmadın.

’13 yıllık iktidarları boyunca Türkiye’nin küresel markette bilinen bir tek Türk markası yok. Şirketleri iyi işletmek yerine onları satarak kazanılan parayı gösterişli binalara, betonlara harcayarak gözünü boyuyorlar’ dedik, ‘bize koyun diyorsunuz’ dedin.

11 yıl boyunca kan kardeşleri olan cemaat ile ülkede ne güvenilir adalet ne de eğitim. Sınava ve makam hırsızlığının en kralını yaptılar. Haksız yere insanları ekmeklerinden ettiler, bir sürü insanı sebepsiz yere içeride tuttular.
Sonra kan kardeşler can düşmanı oldu. Al sana paralel, Pensilvanya, biraz din iman sonra sen de alkışladın.

Özel hayatımıza karıştılar, sanki insanların müdahale edecek anne babası yokmuş gibi ‘karışacak tabii’ dedin,

‘%50’yi evde zor tutuyoruz’ dediler, ‘Sen kimsin beni evde tutuyorsun, ben senin köpeğin miyim’ demedin.

El kadar çocuk polis tarafından öldürüldü, ‘zaten teröristti’ dedin.

1000 küsürlük saraylarda oturdular, ‘bu kadarı dinen israf değil mi?’ dedik, ‘bir bildiği vardır’ dedin.

‘Bizi eleştirmek günahtır’ dediler, ‘bizi desteklemek sevaptır’ dediler inandın kardeşim.

Kendi gibi düşünmeyen insanları işlerinden ettiler, kendilerine oy vermeyenlere dinsiz dediler, ateist dediler, terörist dediler, en ufak bir eleştiride bulunanı ‘lobi’ ilan ettiler, anayasal hakkını kullanan gençlere çapulcu dediler, çocukları öldürdüler, çocukları ölen anneleri toplumda yuhalattılar… Sen alkışladın kardeşim.
Çaldılar, öldürdüler, ‘çalsa da çalışıyor’ dedin; çalmadan çalışmanın mümkün olacağını hiç düşünmedin.

Göz göre göre, defalarca yalanlar söylediler, ‘Müslüman adamlar, öyle şeyler yapmazlar' dedin.

Sana biz hiç bir zaman koyun demedik kardeşim, sana bizzat ‘ne yaparsan yapayım beni destekler’ diyenler koyun dedi.

Yani demem o ki, bu seçimde vermediğin oylar için çok teşekkür ederim ama öncesi için ben sana çok kırgınım güzel kardeşim.

Hiç yorum yok: